arrow
arrow
Byt v secesním domě nacházející se přímo v centru Prahy prošel rozsáhlou rekonstrukcí a vznikl prostor určený pro klientovi obchodní partnery a jejich krátkodobé ubytování nebo pro něj samotného, když potřebuje zůstat ve městě. To bylo také zhodnoceno při návrhu interiéru, nebylo třeba řešit velké úložné prostory, praktické knihovny a podobně. Hlavním bodem bylo zhodnocení genia loci. Klenuté stropy s ří́msami, původní krb s pískovcovým překladem, obložkové dveře se skleněný́mi výplněmi a secesním dekorem a další původní prvky byly zrenovovány a ponechány. Vybavení interiéru pak bylo navrženo v moderním rázu, aby vznikl zajímavý kontrast k původním prkům. S klientem jsme se shodli ve slabosti pro značku Roche Bobois a většina solitérních kusů nábytku pochází od této firmy. Zbytek je vyroben na míru, např. kuchyňská linka s masivní corianovou deskou nebo vestavěný nábytek v koupelně se zrcadlovými plochami. Původní dispozice mohly zůstat skoro beze změny, jen v koupelně byl zvýšen strop. Do každého pokoje bylo zvoleno výrazné solitérní svítidlo a barevné detaily se odvodily od vybraných uměleckých děl. Osvětlení hraje v interiéru velkou roli, důraz byl kladen na nepřímé osvětlení a atypické světelné efekty, např. nová podsvětlená příčka s metalickou povrchovou úpravou oddělujicí šatnu v ložnici nebo svítící sklěněné police v obývací místnosti v původním výklenku se zdobenými dveřmi, kde vznikl požadovaný bar. V ložnici byla použita designová tapeta, na ostatní zdi byla vybrána výmalba v šedobéžovém odstínu, aby z ní vynikly původní sněhobílé rámy oken, dveře a strop.
Lokalita: Masarykovo nábřeží, Praha 1
Realizace: 2 / 2011
Plocha: 130 m2